2011.08.11.
14:11

Írta: robinn

Megérkezett a Banshee 2.0 kiadása .:

Banshee egy olyan multimédia lejátszó amely képes zenei illetve videó fájlok lejátszására emelett támogatja podcastokat és a videó podcastokat is, valamint tartalmazz még egy Last.fm beépülöt és képes lejátszani az interneten lévő szinte bármelyik rádiót is. A Banshee 2.0, 36 fejlesztő, több tucat fordító, hiba bejelentő és tesztelő, 6 havi munkáját eredményezi. Ez egy stabil kiadás amely  a Banshee 1.8 kiadás  méltó utódja.

 

Főbb újdonságai:

Előadó / Album bőngésző gyorsított intézkedések: A zeneszám tevékenységek (azaz lejátszás, várólista, eltávolítás, törlés, szerkesztés,tulajdonságok), ezentúl elérhetöek az album böngészőben is! Kattints jobb egérgombbal egy előadóra vagy egy albumra, hogy aktiváld,  vagy kattints egy albumra és nyomjd meg a 'q ' -t ahhoz, hogy várólistára küld.

"Play After" várólista beállítások: Leszeretnél játszani egy zeneszámot közvetlenül az éppen lejátszott zeneszám,album vagy előadó után? A Play After funkció segítségével közvetlenül beillesztheted a lejátszani kivánt zeneszámot, albumot vagy előadót a  várólistádba.

Felhasználói felület fejlesztések: Több ponton módosítottuk számotokra a felhasználói felületet azért, hogy tisztább és jobban használható legyen. Eltávolitotuk az aktív forrás címsorát. A keresés jelenleg a hangerőszabályzó gomb mellet található. A forrás listában található ikonok kisebbek lettek, rejtett számláló a könyvtáraknak és a megnevezett csoport-szeparátoroknak. A keresési csúszka és a keresett szöveg átméretezhető.A Podcastok ezentúl egy rácsban fognak megjeleni, amely több soros leírást is tartalmazhat, ennek segítségével könyebben találsz majd számodra tetsző epizódót.

Ubuntu One Music Store és SoundMenu kiterjesztések: Ez a két kiterjesztés átkerült a Banshee közösségi kiterjesztésekből, és jelenleg az alapértelmezett Banshee kiterjesztések között található.

Feliratok: Videó lejátszásnál támogatott a beágyazott és külső-fájl felirat egyaránt.  

További információt találsz a Banshee 2.0 hivatalos kiadási bejelentésben.  

Telepítéséhez vedd fel a Banshee stabil verziós PPA tárolóját a következőképpen:

Nyiss egy terminál ablakot (ALT+F2 > gnome-terminal) majd másold be a következő sorokat:

sudo add-apt-repository ppa:banshee-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install banshee
Ha már telepítve  van a banshee stabil verziós tároló és a banshee valamelyik kiadása akkor futtasd a következő parancsot:                                                                         sudo apt-get dist-upgrade

robinn25: banshee2.0.png

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu alatt lejátszó médialejátszó 10.04 banshee telepítése 10.10 11.04

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr553146046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása