2012.01.20.
15:18

Írta: robinn

Unity Google Launcher: Google szolgáltatások az indítópultban .:

 A közel múltban a Magyar Ubuntu Közösség hivatalos weboldalát (ubuntu.hu) böngészve találtam rázero89 egyik friss blogbejegyzésére amelyben egy általa fejlesztett "launcher"-t mutatott be. A launcher nekem is megtetszett és úgy gondoltam megosztom veletek is.

 Röviden ennek a launcher-nek köszönhetően közvetlenül az indítópultból indíthatod a Google alkalmazásait, úgy mint: Google kereső, Képkereső, Térkép, Fordító, Gmail, Dokumentumok, Naptár, Google+

 

robinn25: Google Unity Launcher.png

 

 Hogyan telepítsd? 

 Legelőszőr is töltsd le és csomagold ki a tömörített fájlokat a következő linkről: http://dl.dropbox.com/u/19826441/Google.zip 

 A kicsomagolt fájlokat (google.desktop, Google_logo_small.png)  másold át '/home/felhasználó neved/.local/share/applications' mappába. 

 Ezután nyiss meg  szerkesztésre a gedit szövegszerkesztő segítségével a ~/.local/share/applications/mappában található google.desktop nevű fájlt. Egyszerűbben egy terminál ablakban (CTRL+ALT+T) add ki a következő parancsot:

sudo gedit ~/.local/share/applications/google.desktop

 Majd szerkeszd az indító (launcher)  ikonjának helyét amely a 9. sorban található :

Icon=/home/ubuntu/.local/share/applications/Google_logo_small.png

  Itt jegyzem meg, hogy az ''ubuntu" szó helyet a saját felhasználó neved add meg.

 Miután elkészültél a szerkesztéssel mentsd el a dokumentumot. Egyébként megadhatsz más képet is ikonként csak arra ügyelj, hogy a kép 48*48 -as legyen és értelemszerűen a másik kép helyét add meg a dokumentum szerkesztésénél.

 Ezek után már csak annyi van hátra, hogy a fájlkezelőben (Nautilus) elnavigálsz a /home/felhasználó neved /.local/share/applications/  mappába majd húzd a google.desktop fájlt az indítópultra (launcher) és ezzel meg is volnánk. 

 Ha nem jelenének meg a menük akkor ezen egy terminálban (CTRL+ALT+T) kiadot unity --replace parancs vagy egy ki- és bejelentkezés segíthet.

 

robinn25: Google Unity Launcher2.png

Eredeti blogbejegyzés: http://ubuntu.hu/node/28596 



Szólj hozzá!

Címkék: google ubuntu alkalmazás szolgáltatások launcher unity 11.10 11.04 12.04 LTS

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr683594113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása