2012.01.20.
16:36

Írta: robinn

Youtube Scope Unity lencse: Youtube videók keresése a Dash -ben .:

 Az Ubuntu a Unity megjelenésétől elkezdve leginkább az asztali környezet kinézetére és annak funkcióira fordítja a legtöbb figyelmet mostanában, épp ebből kifolyólag létrehozták a Unity lencséket (Unity Lens). Ennek köszönhetően bárki létrehozhat és fejleszthet különböző lencséket amelyek a Unity funkcióit erősítik.

 Ilyen ezek közül a Youtube Scope is amely segítségével már a Dash-ben is, böngésző megnyitása nélkül, lehet a Youtube videókat böngészni és keresni az Adobe Flash Player telepítése nélkül is mindössze csak ayviewer, Minitube (ebből a legújabb 1.7 verzióra van szükséges) vagy a VLC alkalmazásra van szükség.

 

robinn25: Youtube Scope Lencse.png

 

 Fontos megjegyezni azt is, hogy egyenlőre csak ezzel a három alkalmazással tud együtt működni a lencse, viszont még fejlesztés alatt áll, úgy hogy a közel jövőben várható az alkalmazások listájának bővítése.

 A legújabb verzió egy olyan új eszközzel érkezik amely segítségével könnyedén választhatsz a videókat lejátszó alkalmazások közül. 

 Alapértelmezettként a Youtube Scope lencse nem úgy tűnik mintha normálisan működne ennek eredménye képen  össze nem függő keresési eredményeket jelenit meg. Ezt kiküszöbölheted ha a megjelent keresési eredményeket  fontossági sorrendben rendezed el, ehhez az "Order" opción belül válaszd a "Revelance" opciót.

robinn25: Yotube Scope Lencse2.png

 

Hogyan telepítsd ?

 

Nyiss egy terminált (CTRL+ALT+T) majd add ki a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:atareao/lenses
sudo apt-get update
sudo apt-get install lens-video scope-youtube

A beállítások eléréséhez keress rá a Dash -ben a "scope-youtube-configurator" nevű eszközre.

 

robinn25: Youtube Scope configurator.png

 

Eredeti cikkhttp://www.webupd8.org/2012/01/youtube-scope-for-unity-video-lens-with.html

Szólj hozzá!

Címkék: youtube lencse ubuntu videók lens unity scope 11.10 11.04 12.04

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr993597829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása