2011.12.20.
15:00

Írta: robinn

Unity 2D-settings: Egyszerű felület az Unity 2D beállításához - Ubuntu 11.04 .:

   Biztos vannak köztetek olyanok akik az Unity 2D grafikus felületét használják. Ehhez készült egy egyszerű beállító felület amely segítségével terminál parancsok, gconf értékek szerkesztése helyett könnyedén beállítható az Unity megjelenése. Egyenlőre nem sok beállítási lehetőség van de amelyek elérhetőek azokat mind beállíthatod az alkalmazás segítségével. Az alkalmazás sajnos csak angol nyelven érhető el. Az alkalmazást készítette Mariano Chavero.

 

robinn25: Unity 2D beállítások.png

 

Mire figyelj oda .:

 

  1. Egyes esetekben a Keresőfelület nem átlátszó amikor elsőre aktiválod a Compiz-t (Compositing). Ebben az esetben csak jelentkezz ki majd utána újra jelentkezz be vagy egyszerűen csak írd be egy terminál ablakba (CTRL+AL+T) a  killall unity-2d-places parancsot majd nyomj Entert és majd csak ezután kattints a bal felső sarokban található Ubuntu logóra a Keresőfelület eléréséhez.
  2. Akárhányszor letiltod a Compiz-t (Compositing), annyiszor fog eltűnni a felső panel, megnyitott ablakaid és a dokkoló. Ebben az esetben használd az ALT+TAB billentyű kombinációt a megnyitott ablakaid megjelenítéséhez majd húzd az egered a felső panelre várj néhány másodpercet ezután újból megjelenik a felső panel és a dokkoló.
  3. Ha "Mindig látható" ("Always show") opciót engedélyezed a dokkoló tulajdonságainál (Launcher preferences)  amikor a dokkoló nem látható és maximalizálva van egy ablakod, akkor nem fog megjelenni és egy üres tér fog látszani csak. Ekkor csak húzd az egered a bal felső sarokban található Ubuntu logóra és újból megjelenik.
  4. A "Mindig látható" ("Always show") opció során  a Dokkoló egy olyan támaszt használ amely egy nem megfelelő méretű kiterjedéshez vezet a Munkaterület-váltó használata során(Unity-2D Bug 766103). Ehhez még egyenlőre nincs használható megoldás.

 

Az alkalmazás telepítője (.deb) letölthető 32 és 64bites változatokban is:

32bites változat

64bites változat

Eredeti cikk.

Szólj hozzá!

Címkék: az ubuntu egyszerű 2d unity 11.04 2d settings felűlet beállításához

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr333478353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása