2012.05.28.
12:11

Írta: robinn

Grive: Google Drive kliens Ubuntu 12.04 és 11.10-re .:

 A Google Drive kliens eddig nem volt elérhető Linux felhasználok részére és a régi Google Docs FS sem működött együtt megfelelően a Google Drive szolgáltatással, tehát a webes felületen kívül  a legjobb megoldás ha beszerzed a Google Drive kliensét Linuxra más nevén Grive amely egy nem hivatalos, nyílt forrású parancs soros Linux kliens a Google Drive számára. 

 

robinn25: grive2.png

 

Jelen pillanatban az alkalmazás kísérleti stádiumban van és hiányzik belőle a teljes fájl szinkronizáció viszont fel- illetve letölthetsz  új fájlokat vagy akár a megváltozott fájlokat is egyaránt (ez azt jelenti, hogy offline is elérheted azt). Amit még nem tud: várakozni a megváltoztatott fájlokra és automatikusan szinkronizálni azt az online tárhelyen lévő fájlokkal valamint fájlokat törölni (ha egy fájlt lokálisan törölsz akkor azt figyelmen kívül hagyja, és ha   távolról törölted akkor pedig azt újból feltölti ha létezik lokálisan).

 Kezdetben a Grive nem támogatta az új fájlok feltöltését és csak a megváltozott fájlokat volt képes feltölteni, viszont a legújabb GIT-es verzió (amely elérhető a WebUpd8 PPA tárolóiban) már támogatja az új fájlok feltöltését. Azonban az "én" tesztemben a fájlfeltöltés  egyszerre csak egy fájlal működött. Remélhetőleg ez hamarosan javítva lesz.

Grive telepítése (CLI Google Drive Kliens)  Ubuntura .:

 

 Azért, hogy  könnyeben telepítsd a legújabb Grive alkalmazást fel lett töltve a WebUpd8 PPA  fő tárolójába az Ubuntu 12.04-es és 11.10-es kiadásokra (régebbi Ubuntu kiadásokra sajnos fordítani a forrást), tehát telepítéséhez használd a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install grive

 

 

Hogyan használd a Grive klienst ? .:

 

1. A Grive le- illetve feltölti az új illetve a megváltozott fájlokat az általad létrehozott mappába ehhez hozz létre egy "grive" nevű mappát a saját könyvtáradban:

mkdir -p ~/grive

2. Ezután lépj be az előzőleg létrehozott grive mappába:

cd ~/grive  

 3. Akkor amikor a Grive alkalmazást legelőszőr futtatod akkor indítsd azt az "-a" kapcsolóval, mivel csak így tud kapcsolódni a felhasználói fiókodba:

grive -a

 

robinn25: grive.png

 

 A parancs futtatása után egy hosszabb link fog megjelenni amelyet másolj be egy böngésző ablakába. A megjelent weboldal segítségével lépj be a felhasználói fiókodba ahhoz, hogy engedélyezd a Grive hozzáférését a felhasználói fiókodba. Az ezután megjelenő rövid kódot pedig másold be a terminál ablakba ahol a grive-ot futtatod. 

 Ennyi lenne az egész!. Ezek után akárhányszor szinkronizálni szeretnéd a Google Drive fiókodat a számítógépeden megtalálható "grive" mappával csak navigálj a "grive" mappába majd futtasd a grive parancsot ezentűl már  a "-a" kapcsoló nélkül, mivel már engedélyeztetted a Grive hozzáférését a Google Drive fiókodba.

 

robinn25: grive 3.png

 

 

robinn25: grive2.png

 

 

Eredeti cikk: http://www.webupd8.org/2012/05/grive-open-source-google-drive-client.html

Szólj hozzá!

Címkék: linux ubuntu kliens linuxra ubuntura 11.10 google drive 12.04 LTS Grive

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr544550414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása