2010.09.02.
11:24

Írta: robinn

Pidgin csevegő alkalmazás telepítése PPA tárolóból Ubuntu 10.04 alatt .:

 Azoknak akik nem ismerik: a Pidgin (régebben Gaim) egy multi-protokoll üzenetküldő kliens. Alkalmas csatlakozni az AIM, ICQ, IRC, MSN, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo!, Zephyr hálózatokra. Adatküldés, hangulatképek (smile), aláírás, hangjelzések, kibővített üzenetek és még számtalan szolgáltatás érhető el a használatával, amiket bővítmények (plugin) segítségével bővíthetünk tovább. A szoftver elérhető Windows és Linux rendszerekre egyaránt. És azoknak akiknek hiányzik:

 Telepítéséhez, kövesd az alábbi pár lépést:

⇒ Nyiss egy terminált (ALT + F2 > terminal), és vedd fel a tárolót, így:

sudo add-apt-repository ppa:frasten/ppa

⇒ Frissítsd

sudo apt-get update

⇒ Ezután már csak telepíteni kell,így:

sudo apt-get install pidgin

 Miután települt, az Alkalmazások > Internet fülön találod, Pidgin ózenetküldő néven.

 Ahhoz, hogy automatikusan induljon rendszeríndításnál, megy a Rendszer > Beállítások > Indítópult menüpontra és add hozzá a listához, úgy hogy, kattints a Hozzáadás gombra majd a Név mezőnél adj meg egy nevet neki(pl: Pidgin), a Parancs mezönél pedig írd be: /usr/bin/pidgin majd OK és bezárás. Ezek után a következő rendszeríndításnál már automatikusan indulni fog.

 Telepíthetsz még számos beépülöt hozzá a developer.pidgin.im/wiki/ThirdPartyPlugins oldalról.

 

robinn25: pidgin.png

 

Szólj hozzá!

Címkék: yahoo! msn irc ubuntu alkalmazás icq alatt aim sametime ppa pidgin simple googletalk csevegő 10.04 telepítése tárolóból myspaceim silc

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr552266361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása