2012.07.07.
14:38

Írta: robinn

Javítás: MP4 lejátszás Ubuntu 12.04 alatt ?!

 Az Ubuntu 12.04 Precise Pangolin kiadásában és még olyan más disztribúciókban ahol az mp4 lejátszás nem lehetséges olyan lejátszókkal mint például totem, minitube, stb. , valószínűsíthető egy Gstreamer bug amelyet nem régiben fedeztek fel.

robinn25: mp4fixtotem.png

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu mp4 alatt lejátszás totem minitube 12.04 LTS gstreamer

2012.05.28.
12:11

Írta: robinn

Grive: Google Drive kliens Ubuntu 12.04 és 11.10-re .:

 A Google Drive kliens eddig nem volt elérhető Linux felhasználok részére és a régi Google Docs FS sem működött együtt megfelelően a Google Drive szolgáltatással, tehát a webes felületen kívül  a legjobb megoldás ha beszerzed a Google Drive kliensét Linuxra más nevén Grive amely egy nem hivatalos, nyílt forrású parancs soros Linux kliens a Google Drive számára. 

 

robinn25: grive2.png

 

Jelen pillanatban az alkalmazás kísérleti stádiumban van és hiányzik belőle a teljes fájl szinkronizáció viszont fel- illetve letölthetsz  új fájlokat vagy akár a megváltozott fájlokat is egyaránt (ez azt jelenti, hogy offline is elérheted azt). Amit még nem tud: várakozni a megváltoztatott fájlokra és automatikusan szinkronizálni azt az online tárhelyen lévő fájlokkal valamint fájlokat törölni (ha egy fájlt lokálisan törölsz akkor azt figyelmen kívül hagyja, és ha   távolról törölted akkor pedig azt újból feltölti ha létezik lokálisan).

Szólj hozzá!

Címkék: linux ubuntu kliens linuxra ubuntura 11.10 google drive 12.04 LTS Grive

2012.05.15.
13:16

Írta: robinn

Tipp: Néhány általános probléma megoldása Ubuntu 12.04 alatt .:

 A legújabb Ubuntu számos újítást hozott és lehet, hogy egyesek számára könnyebbé vált a használata mivel mostanában egyre inkább a felhasználó barát környezet felé hajlanak a fejlesztők viszont lehet, hogy ez nem mindenkinek olyan egyszerű mint ahogy azt a fejlesztők gondolják, lehet vannak olyan dolgok amelyek például téged zavarnak vagy netalán hiányoznak és nem találod rá a megoldást akkor most mutatok neked egy párat amelyet az omgubuntu.co.uk szerkesztői állítottak össze az oldal Hozzászólások részéből.

 

4 komment

Címkék: asztal ubuntu rendszer alkalmazások dash unity 12.04 LTS testreszabása myuntiy

2012.05.04.
11:22

Írta: robinn

Testreszabás: Közösségi háttérképek a Karmic-tól a Precise-ig .:

 Ha már mindent beállítottál az új rendszereden akkor épp ideje, hogy testre szabd azt például egy másik háttérképpel. Persze keresgélhetsz az interneten háttérképek után de létezik egy könnyebb megoldás is mégpedig a legújabb Ubuntu kiadásban lehetőséged nyílik a közösségi háttérképeket letölteni illetve telepíteni azokat  a Karmic kiadástól egész a Precise-ig. 

 

3 komment

Címkék: ubuntu háttérképek 9.10 10.04 unity 10.10 11.10 11.04 12.04 LTS testreszabása Karmic Lucid Maverick Natty Oneiric Precise

2012.04.30.
18:26

Írta: robinn

Myunity: Unity beállítások egy helyen, könnyen .:

 A legújabb Ubuntu kiadás tárolóiban találsz rá a Myunity nevű alkalmazásra amely segítségével egyszerűen, könnyen és ami fontos egy helyen tudod beállítani a Unity tulajdonságait, gondolok itt a témákra, ikontémákra betűtipusokra, megjelenésre, stb. 

 

2 komment

Címkék: panel asztal ubuntu beállítások témák dash ikonok launcher unity beállítása betütípusok 12.04 LTS myunity testreszabása

2012.04.30.
17:12

Írta: robinn

Ubuntu 12.04 LTS, Precise Pangolin: Telepítés után... néhány hasznos dolog... csak precízen .:

 Miután telepítetted a rendszert van még néhány dolog amit be kell állítanod ahhoz, hogy használni tudd a rendszered teljes egészében, vagy akár beállíthatsz olyan dolgokat  amelyeket kicsit nehezebben érsz el. Ehhez szolgál útmutatást ez a bejegyzés mint ahogyan ezt már megszokhattad tőlem (például: itt és itt). Ha úgy gondolod készen állsz akkor nincs más hátra kezdjünk bele.

 

8 komment

Címkék: flash hiba időjárás office ati nvidia plymouth sun thunderbird ubuntu alkalmazás videókártya mozilla beállítások magánszféra után global oracle beállítás weather libre indikátor google chrome menu telepités unity tweak törlése gwibber telepitése indicator 12.04 LTS naplózások synaptic emphaty java 7

2012.04.30.
13:59

Írta: robinn

Unity: Gyorsbillentyűk a gyorsabb kezelésért .:

 Hasznos tippet találtam az internetet böngészve, gondoltam megosztom veletek is. Gondolom hallótatok már az Ubuntuban található gyorsbillentyűkről amelyek segítenek a hatékony rendszerkezelésben vagy akár a számítógépen végzett munkában. Gondolom az is előfordult már, hogy megszeretnél volna valamit oldani gyorsan akár a Dash-t előhívni viszont elfelejtetted a hozzátartozó gyorsbillentyűt, semmi gond az Ubuntu 12.04-ben a Super gombot (windows logóval ellátott gomb) hosszan lenyomva tartva előhívhatod a gyorsbillentyűket ábrázoló kis táblázatot, amellyel megkönnyítheted saját magad számára a Unity használatát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows win ubuntu billentyű gyorsbillentyű unity gyorsbillentyűk 12.04 LTS

2012.04.29.
18:48

Írta: robinn

Megjelent az Ubuntu 12.04 LTS, kódnevén: Precise Pangolin ! .:

 Április 26-án a délután folyamán, megjelent az ütemtervnek megfelelően az Ubuntu legfrissebb kiadása a 12.04 LTS, kódnevén az Precise Pangolin. Ez a kiadás több szempontból is érdekesnek ígérkezik. Ettől a kiadástól kezdve az LTS (Long Term Support – Hosszú távú támogatás) kiadásoknak megváltozik a támogatási ideje, ezentúl a megszokott 3 év helyet, 5 évig lesz támogatva, azaz 5 évig érkeznek hozzá fontos biztonsági és hibajavítási csomagok. A szokásoknak megfelelően ez a kiadás is tartogat számos újdonságot.

 

robinn25: Asztal.png

 

Letöltési lehetőségek:32 bites változat

torrent|Weblappark|Németország|Hollandia|Svédország|main

64 bites változat

torrent|Weblappark|Németország|Hollandia|Svédország|main

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu megjelent unity 12.04 LTS

2012.03.28.
12:05

Írta: robinn

Megjelentek az Ubuntu 12.04 közösségi háttérképei .:

 Nem is olyan rég megjelentek a legújabb Ubuntu kiadás (12.04 Precise Pangolin) hivatalos közösségi háttérképei, melyet több ezer képből válogattak ki egy szavazás során.

 A teljes albumot megtalálhatod ebben a linkben. Szavazni már nem lehet rájuk.

 A háttérképek már alapértelmezetten megtalálhatóak lesznek a következő Ubuntu 12.04 béta 2 kiadásban amely ezen a héten fog megjelenni.

robinn25: Path to Heaven by nurionn

Szólj hozzá!

Címkék: az közösségi wallpapers háttérképei 12.04 precise Megjelentek Ubuntu pangolin

2012.03.09.
16:14

Írta: robinn

Sopcast-player: Hogyan telepítsd és futtasd Ubuntu 11.10 alatt ?! .:

 

Gondolom a Sopcast player-t nem kell bemutatnom senkinek sem. (Ha mégis akkor csak röviden annyit, hogy képes szinte bármilyen online tv illetve rádio adást lejátszani  és még saját csatornalistával is rendelkezik). pár nappal ezelőtt egy blog olvasó hívta fel a figyelmet rá, hogy a legújabb Ubuntu alatt (11.10) nem indul el telepítés után.


5 komment

Címkék: hiba ubuntu probléma alatt 32 javítása bit player 64 sopcast megoldása telepités 11.10 12.04 LTS

2012.03.01.
14:47

Írta: robinn

Linux Kernel 2.6.38: Energia gazdálkodási probléma megoldása .:

 Mivel többek között jómagam is még a lassan két éve megjelent Ubuntu 10.04 LTS-t használom így nem oly rég találkoztam egy rendszer frissítés után a 2.6.38-as kernel egyik hibájával (ugyanez a hiba jellemző még a 3.0 sorozat számú kernelekre is), e miatt a rendszerterhelés megnő kb. úgy 30% köré üres járatban. Az internetet böngészve találtam rá erre a megoldásra a webupd8.org weboldalán. Egyébként ugyanez a probléma még több gondot okozott a netbook illetve a laptoppal rendelkező felhasználok számára mivel többen is arra panaszkodnak, hogy rendszerük túl melegedet. Derül ki phoronix cikkéből. 

 Ugyancsak ő talált ki egy megoldást erre a problémára ebben a cikkében.

 

Mit is jelent ez a megoldás?Szólj hozzá!

Címkék: linux hiba ubuntu rendszer probléma kernel túl melegedés megoldása 10.04 linux kernel 2.6.38 2.6.38 Energia gazdálkodási

2012.01.20.
16:36

Írta: robinn

Youtube Scope Unity lencse: Youtube videók keresése a Dash -ben .:

 Az Ubuntu a Unity megjelenésétől elkezdve leginkább az asztali környezet kinézetére és annak funkcióira fordítja a legtöbb figyelmet mostanában, épp ebből kifolyólag létrehozták a Unity lencséket (Unity Lens). Ennek köszönhetően bárki létrehozhat és fejleszthet különböző lencséket amelyek a Unity funkcióit erősítik.

 Ilyen ezek közül a Youtube Scope is amely segítségével már a Dash-ben is, böngésző megnyitása nélkül, lehet a Youtube videókat böngészni és keresni az Adobe Flash Player telepítése nélkül is mindössze csak ayviewer, Minitube (ebből a legújabb 1.7 verzióra van szükséges) vagy a VLC alkalmazásra van szükség.

 

Szólj hozzá!

Címkék: youtube lencse ubuntu videók lens unity scope 11.10 11.04 12.04

2012.01.20.
15:18

Írta: robinn

Unity Google Launcher: Google szolgáltatások az indítópultban .:

 A közel múltban a Magyar Ubuntu Közösség hivatalos weboldalát (ubuntu.hu) böngészve találtam rázero89 egyik friss blogbejegyzésére amelyben egy általa fejlesztett "launcher"-t mutatott be. A launcher nekem is megtetszett és úgy gondoltam megosztom veletek is.

 Röviden ennek a launcher-nek köszönhetően közvetlenül az indítópultból indíthatod a Google alkalmazásait, úgy mint: Google kereső, Képkereső, Térkép, Fordító, Gmail, Dokumentumok, Naptár, Google+

 

Szólj hozzá!

Címkék: google ubuntu alkalmazás szolgáltatások launcher unity 11.10 11.04 12.04 LTS

2011.12.25.
16:09

Írta: robinn

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kivánok ! ...

...minden egyes blog olvasónak  valamint az egész blog.hu szerkesztőségének ezzel a kis videóval :)

Szólj hozzá!

Címkék: linux karácsony ubuntu

2011.12.20.
15:20

Írta: robinn

Egy pár tipp a legújabb Ubuntu (11.10,Oneiric Ocelot) telepitése után… v2. .:

 Unity beállítások .:

 

Az  előző bejegyzésemben már bemutattam egy pár tippet ahhoz, hogyan telepítsd azokat a dolgokat melyek hiányoznak illetve még hogyan javíthatod azokat a hibákat amelyek még nincsenek javítva. Ebben a bejegyzésben pedig megmutatom miként teheted könnyebben kezelhetőbbé a Unity felületét.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp a ubuntu egy pár legújabb után ocelot 11.10 oneiric telepitése