2010.11.24.
18:25

Írta: robinn

Sopcast Web Tv lejátszó telepítése Ubuntu 10.10 alatt PPA tárolóból .:

  A Sopcast webTV lejátszó egy igazán jó online Tv néző alkalmazás Ubuntura. Visszont, nem volt használható a VLC médialejátszó 1.1.x szériáival, eddig. Visszont Roberto @ LFFL -nak köszönhetően ismét müködik, és PPA tárolóból telepített verzióval ki is probálható.

 Elöszőr is nyiss egy terminál ablakot (ALT+F2> gnome-terminal) majd másold illetve illeszd be a következő három sort, egyenként:

 

sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/sopcast

sudo apt-get update

sudo apt-get install sopcast-player

 

 Miután települt az Alkalmazások > Hang és Videó menüpontban találod majd, Sopcast player néven. Miután elindítotad a lejátszód frissítsd a csatornalistát, majd ezt követően a Szerkesztés > Beállítások menüpontban külső lejátszónak állítsd be a VLC-t.

 

robinn25: SopCast Player 024.png

Forrás: ubuntuguide.net/install-sopcast-web-tv-player-with-vlc1-1-x-problem-fixed-in-ubuntu-10-10-maveric

3 komment

Címkék: tv web online ubuntu vlc alatt lejátszó sopcast ppa telepítése tárolóból 10.10

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr842470883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bgdn 2012.03.06. 17:17:35

Ubuntu 11.10-en, hogy lehet feltelepiteni? Mert már többször is kipróbáltam így, de amikor feltelepitette, sosem nyilt meg amiután az ikonjára kattintottam. (elnézést még kezdő vagyok az Ubuntu Linuxon)

robinn 2012.03.07. 00:29:28

@Bgdn:
Hello.
Kicsit utána jártam, volt vele egy kis gond de találtam két megoldást neked:

1. Utána olvastam egy másik külföldi blogon, hogy már abban a tárolóban is amelyet megadtam javítva van az ubuntu 11.10-ben felépő hiba, probáld meg frissíteni az alkalmazást ezt pld. így is lehet (a ppa tárolót gondolom felveted):

sudo apt-get install sopcast-player
vagy
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Még egy dolog 32-bit-en elvileg müködnie kell mivel javítva lett, visszont 64-bit-en rengeteg függőséget kell telepíts és nem is biztos, hogy javítva van már.

2.Egy Sopcast-on alapuló lejátszó melynek neve TV Maxe, ez képes bármely mms, rmtp és http streamet lejátszani és saját csatornalistája is van.
így telepítsd:

sudo add-apt-repository ppa:venerix/blug
sudo apt-get update
sudo apt-get install tv-maxe

Alapértelmezetten román nyelvü csatornák vannak betéve visszont ez a link segítségével felveheted hozzá a külföldi csatorna listákat is: code.google.com/p/tv-maxe/wiki/ChannelLists

-A TV MAXE alkalmazást még nem probáltam így sokat nem tudok róla mondani, visszont ha nem sikerülne sehogysem a sopcast-player akkor szerintem egy probát megér- egyébként jobban utána fogok járni pár napon belül igérem.
Egyébként meg az, hogy kezdő linuxos vagy semmi baj, mindenki így kezdi :)
Remélem tudtam segíteni !
süti beállítások módosítása