2012.04.30.
18:26

Írta: robinn

Myunity: Unity beállítások egy helyen, könnyen .:

 A legújabb Ubuntu kiadás tárolóiban találsz rá a Myunity nevű alkalmazásra amely segítségével egyszerűen, könnyen és ami fontos egy helyen tudod beállítani a Unity tulajdonságait, gondolok itt a témákra, ikontémákra betűtipusokra, megjelenésre, stb. 

 

robinn25: myunity7.png

 

 

 Hogyan telepítsd ?

Egész egyszerűen csak nyiss egy terminál ablakot (CTRL+ALT+T) majd írd be:

sudo apt-get install myunity

vagy akár a Szoftverközpontból is telepítheted ha rákeressel a myunity szóra.

 

És utána?

 

 Miután feltelepítetted, megnyitod és a következő fogad:

 

robinn25: myunity.png

 

  Ezen az oldalon (Launcher - Indító) az indító színét, áttetszését, méretét valamint az ikonok háttérvilágítását, animációját állíthatod be. Utolsó opcióként beállíthatod, hogy megjelenjen-e a felcsatolt partíciók az indítóban.

 

robinn25: myunity2.png

 A következő oldalon (Dash) a Dash kezdőoldalát állíthatod be.

 

robinn25: myuntiy3.png

  Itt (panel) a felső panel áttetszését állíthatod be.

 

robinn25: myunity4.png

 Ezen az oldalon (Desktop) pedig az asztalra vonatkozó tulajdonságokat állíthatsz be, mint például a home mappa, hálózati helyek, felcsatolt eszközök, szemétkuka ikonok megjelenítését az asztalon. Vagy akár az ablakok animációit engedélyezheted.

 

robinn25: myunity5.png

 

 A soron következő oldalon (fonts) a használni kívánt betűtípust állíthatod be, például az ablakok címsorában, a dokumentumokban, az asztalon, a rendszerben illetve a terminálablakban.

 

robinn25: myunity6.png

 

 Az utolsó előtti ablakban (themes) pedig a rendszereden lévő témákból és ikonokból választhatod ki a neked megfelelőt. 

2 komment

Címkék: panel asztal ubuntu beállítások témák dash ikonok launcher unity beállítása betütípusok 12.04 LTS myunity testreszabása

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr884481032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozita (törölt) 2012.08.08. 20:23:56

Sziasztok!
A problémám, hogy kiírja programindításkor, hogy 2D módban fut és sok funkció, gyakorlatilag semmi funkció nem elérhető. Olyan asztalt, sávot szeretnék, amire letehetem az ablakokat.Kezdő ubuntus vagyok, help!
Előre is köszi
:-)

robinn 2012.08.11. 10:58:43

@kozita: Hello!
Az első dolog ami eszembe jut az az, hogy fel van-e telepítve a videókártyád drivere? Mert általában akkor irja ezt ki.
Ha olyan asztalt szeretnél amiben az ablakokat amely hasonlit a Windowsos megoldáshoz akkor probáld ki az Ubuntu classic modot. Ezt úgy tudod kiprobálni ha kijelentkezel és ott kiválasztod az Ubuntu Classic desktop opciot (vagy valami hasonló nevűt) /Ezt a felhasználoi neved mellet lévő kis ubuntu ikonra kattintva érheted el/
süti beállítások módosítása