2010.09.30.
12:51

Írta: robinn

Megjelent a Gnome 2.32 verziója .:

 A GNOME 2.32 a GNOME asztali környezet, egy népszerű, többplatformos asztali környezet legújabb változata. A GNOME az egyszerű kezelhetőséget, a stabilitást, valamint az első osztályú nemzetköziséget és akadálymentesítést állítja a középpontba. A GNOME szabad és nyílt forrású szoftver, tartalmaz minden általános eszközt, amit a felhasználók egy modern számítógépes környezettől elvárnak, például e-mail, csoportmunka-, böngésző-, fájlkezelő-, multimédia-szoftvereket és játékokat. Ezen kívül a GNOME rugalmas és hatékony környezetet kínál a szoftverfejlesztők számára, asztali és mobil alkalmazásokhoz egyaránt. 

A GNOME projekt felhasználó- és kezelhetőségközpontúsága folytatódik a GNOME 2.32-ben, több száz hibajavítás és felhasználók által kért fejlesztés formájában. A továbbfejlesztések puszta mennyisége lehetetlenné teszi az összes módosítás felsorolását, de reméljük sikerült kiemelni a GNOME ezen kiadásának legérdekesebb felhasználóközpontú szolgáltatásait.


robinn25: gnome-2-32.png
A GNOME 2.32 az utolsó tervezett kiadás a GNOME 2.x sorozatból, amelyből ezt követően már csak karbantartási kiadások várhatók. A GNOME 2.32 egyes alkalmazásokban csak korlátozott mennyiségű új szolgáltatást tartalmaz, mivel a fejlesztők a 2011 áprilisára ütemezett GNOME 3.0 kiadásra koncentráltak.
 

A GNOME 2.32 számítógépre telepítéséhez hivatalos csomagok használatát javasoljuk az Ön szállítójától vagy disztribútorától. A népszerű disztribúciók hamarosan elérhetővé teszik a GNOME 2.32-t, sőt néhány fejlesztői változatban már most is elérhető. A GNOME-ot szállító disztribúciók listáját és az általuk biztosított legújabb változatokat megtalálja a Get Footware oldalon.

Azon bátor és türelmes felhasználók, akik szeretnék forrásból fordítani a GNOME-ot, használhatják a JHBuildet, amely a legújabb GNOME-ot a Git-ből fordítja. A GNOME 2.32.x a JHBuild gnome-2.32 modulkészletének segítségével fordítható le.

Noha lehetséges a GNOME lefordítása közvetlenül a kiadott forráscsomagokból, erősen javasoljuk a JHBuild használatát.
 

Forrás és további információk: library.gnome.org/misc/release-notes/2.32/index.html.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gnome a megjelent verziója 2.32

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr262334437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása