2010.09.02.
10:47

Írta: robinn

Xchat telepítése és beállítása Ubuntu 10.04 alatt .:

  Az Xchat nem más mint egy grafikus IRC kliens GTK+ grafikai felületen. Föbb tulajdonságai között van, például DCC RESUME mIRC kiterjesztés, mIRC színek, több szerver/csatorna ablakok, párbeszéd ablakok, és a beépülő API.

 Telepítéséhez nem kell tárolót felvenni mivel benne van az Ubuntu alapértelmezett tárolóiban, egyszerüen csak telepíteni kell az apt-get parancsal,nyiss egy terminált (ALT + F2 > terminal):

sudo apt-get install xchat -y

  Miután települt, az Alkalmazások > Internet fülön találod, XChat IRC néven.

 Beállítása nem nehéz. Mikor elindítod az alkalmazást, rögtön a legelső ablakban beállíthatod a neved, majd azt hogy melyik hálozatra szeretnél fel lépni, vegyük például az ubuntu-hu csatornát, ha ebbe a csatornára szeretnél belépni akkor a Hálozatok opciónál keresd ki a Freenode nevüt hálozatot, és kattints a Kapcsolódás gombra.

 

robinn25: xchat1.png

  Miután kapcsolodtál, megjelenik egy ablak amely visszajelez, hogy sikeresen kapcsolodtál a Freenode hálozatra, már ebben az ablakban is beírhatod a csatlakozni kivánt csatorna nevét, azaz ubuntu-hu, a "Belépés erre a csatornára" opciónál, majd OK és máris csatlakozzol

robinn25: xchat2.png

  Két féleképpen lehet csatornákra csatlakozni:

► Ha megkeresed felül a menüben a "Kiszolgáló" opciót majd ezen belül a "Join a channel" opcióra kattintasz, és beírod a csatlakozni kivánt csatorna nevét:

robinn25: xchat4.png  ► A második lehetöség beírod alul az üzenődobozban a következő parancsot:        /join #ubuntu-hu

 

robinn25: xchat6.png

Végül keresgélhetsz is a már belépett Freenode hálozaton más csatornákra is ha a menüben a "Kiszolgáló" opción belül a "List of channels" opcióra kattintasz, majd itt elöször töltsd le a listát a jobb oldalt lent található "Lista letöltése" gomb rákattintásával, majd ezután írhatsz a keresö mezöbe is csatorna nevek után

robinn25: xchat5.png

 

Szólj hozzá!

Címkék: chat és ubuntu alatt 10.04 telepítése xchat beállítása

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr392266272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása