2010.08.30.
12:56

Írta: robinn

Új PPA tároló a VLC médialejátszohóz ! .:


 

 

 Mint tudjátok a c-korn/vlc PPA tároló már nem elérhető, így az Ubuntu felhasználok, más tárolóból kell, hogy beszerezzék a legújabb VLC kiadást (a mostani: 1.1.4). Nem ajánlom azokat a PPA tárolókat amelyek több csomagot is tartalmaznak e mellet, mivel a legtöbb felhasználónak csak a VLC-re van szüksége, és néhány ilyen tárolóból telepített VLC, bétás csomagokkal érkezik. Viszont Roberto @ LFFL , készített egy kifejezetten stabil csomagokból álló PPA tárolót a VLC -nek.

 Ahhoz, hogy felvedd a PPA -t és telepítsd a VLC 1.1.4 -et Ubuntu 10.04 Lucid Lynx -ben, illeszd be a következő parancsokat terminálba:

sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/vlc
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc mozilla-plugin-vlc
 

 Fontos megjegyzés: Rengeteg olyan blogot vettem észre amelyek a n-muench/vlc PPA tárolót ajánlják. SEMMIKÉPPEN SE VEDD FEL EZT A PPA TÁROLÓT, hacsak nem szeretnéd, hogy a VLC lejátszód, vagy bármely más olyan lejátszód / videószerkesztőd amely függősségei közt megtalálható az FFmpeg csomag, ne működjön. Ez a PPA tároló,  egy olyan újabb kiadású FFmpeg csomagot tartalmaz, amely miatt az összes olyan alkalmazás amely függ az FFmpeg csomagtól, törött lesz. Viszont ez nem érvényes Roberto PPA -ra, ezt biztonságosan használhatod.

                                                                     

                                                      Köszönet Robertonak @ LFFL a VLC PPA tárolóért!

 

Forrás: webupd8.org  írta: Andrew 2010 augustus 29

 A régi PPA tárolót nyugodtan eltávolíthatod a Rendszer > Adminisztráció > Szoftverforrások opción az Egyéb szoftver fülön.

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu új vlc alatt tároló médialejátszó ppa 10.04 telepítése tárolóból

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntutouch.blog.hu/api/trackback/id/tr702258616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása